Jens Van den Wouwer uit Tongerlo bewijst met zijn 2e overwinning van het seizoen dat hij een groot talent is en waar je de komende jaren nog veel van zullen horen. Na een overwinning in het voorjaar behaalde hij zaterdag in Schriek zijn 2e zege.

Met  116 vertrekkers en Jens als de benjamin van het peleton  en dan besluiten met een overwinning bewijst zijn talent.
 
Jens was de laatste weken al sterk aan het rijden. Maar door enkele lekke banden en 2 valpartijen werden zijn sportieve prestaties wat gedwarsboomd. Toch haalde hij half augustus een 2e plaats in Hamburg in de Vattenfals.classics. Dit is een internationale wedstrijd die sterk bezet was door verschillende landenteams uit bijna heel Europa. Vorige zondag miste hij nipt zijn 2e zege en eindigde op enkele centimeters van de eerste, op de derde plaats.
 
Jens is eerste jaars nieuweling die pas laat op het jaar in november jarig is. Hierdoor wordt hij soms in zijn sportieve prestaties gedwarsboomd. Hij moet opboxen tegen renners die bijna 2 jaar ouder zijn. Toch zie je dikwijls geen leeftijdsverschil tijdens de wedstrijd. Hij wordt begeleid door de sportdokter en jeugdtrainer van Niels Albert.

Foto Staf Kodak / Nnieuws.